MOL RT OTP www.lakossagcsere.hu www.svabkitelepites.hu www.xxszazadintezet.hu www.xxiszazadintezet.hu www.terrorhaza.hu www.orwell.huwww.koestler.hu www.magyartragedia1945.hu www.magyarforradalom1956.hu www.delvidekitragedia.hu www.szexualisforradalom.hu przewoznik.terrorhaza.hu http://www.habsburg.org.hu/ www.xxszazadintezet.hu www.xxiszazadintezet.hu www.terrorhaza.hu www.orwell.hu
A TRAGÉDIA PILLANATAI
A tragédia pillanatai

FELHÍVÁS

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány "Magyar tragédia - 1944" című egész éves rendezvénysorozata a magyar holokauszt áldozatainak kíván emléket állítani.

A 20. századi magyar történelem legszörnyűbb évének úgy is figyelmet kívánunk szentelni, hogy közös emlékezésre hívjuk mindazokat - határainkon innen és túl - akik másokkal is meg szeretnék osztani 1944 valamely - bármely - percéhez kötődő emléküket.

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány felhív minden érdeklődőt, hogy küldjön el egy olyan történetet, "pillanatfelvételt", amely személyes vagy családi emlékezetéből táplálkozik. Olyan történeteket gyűjtünk, amelyek Magyarország tragikus 1944-es évének valamely percéhez kötődnek. A történetek terjedelme maximum 1 A/4-es oldal (kb. 4000 karakter). A történeteket magyarul, angolul, németül és franciául fogadjuk.

Az írásokat a Terror Háza Múzeumba kérjük eljuttatni Halmy Kund részére.
Cím: H-1062 Budapest, Andrássy út 60.
Fax: (+36) 1 374 2617
E-mail:
halmy.kund@terrorhaza.hu

Kérjük, a történetekre írják rá: A tragédia pillanatai.
A beérkezett történeteket a www.magyarholokauszt.hu honlapon tesszük közzé. (A Alapítvány a beérkező történetek kiválasztásánál - szakértők bevonásával - kegyeleti szempontokat érvényesít.)

További információk kérhetők a fenti elérhetőségeken, illetve a (+36) 1 374 2633; (+36) 1 374 2600 telefonszámokon.

Közép- és Kelet-európai Történelem
és Társadalom Kutatásáért Alapítvány


vissza

főoldal
  Fejlesztette a
CENTER.HU Kft.


      Adatvédelem  |  Impresszum  
XX Század Intézet Terror Háza www.orwell.hu